Renners nemen rust: "We willen snel duidelijkheid over de rest van het voorjaar

Nog meer dan de volgers leven de renners zelf momenteel in onzekerheid. Mag ik straks nog wel buiten trainen? En wanneer kan er weer gekoerst worden? Sporza peilde de stemming onder de Belgen.
Renners nemen rust: "We willen snel duidelijkheid over de rest van het voorjaar

Tot nu toe wordt er tot 3 april in ieder geval niet gekoerst, maar al wat daarna volgt is onduidelijkheid. Het wel of niet doorgaan van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is met vraagtekens omgeven, al zien de berichten er niet rooskleurig uit. De renners willen wel graag duidelijkheid, vertelt Deceuninck-Quickstep renner Tim Declercq tegen Sporza: "Zolang er nog niet beslist is dat de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix afgelast zijn, leven we wat in onzekerheid. Als alle voorjaarskoersen afgelast zullen worden, zouden de organisaties dat beter allemaal tegelijkertijd doen. Dan weten we eindelijk waar we aan toe zijn en hoe we onze dagen de komende periode moeten inplannen. Nu is het een beetje een vervelende situatie."

Campenaerts en Theuns doen het rustig aan

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts doet het een weekje rustig aan. "We houden er rekening mee dat we rond 1 juni weer zullen kunnen koersen", vertelt hij. "Daarom neem ik nu een weekje rust zodat ik de mentale batterij wat kan opladen. Vanaf volgende week zal ik dan een maand op de rollen trainen. Er zal waarschijnlijk toch een totale lockdown komen."

Dat geldt ook voor Edward Theuns. Hij zit met een duimblessure, dus heel ongelegen komt een weekje rust niet. "Door deze bijzondere situatie doe ik nu ook wat praktische zaken waarvoor ik anders geen tijd zou hebben. We weten niet wanneer onze eerstvolgende koersen zijn, dat maakt het allemaal wat moeilijk."

Laatste nieuws