'Giro d'Italia komt met plan om op 29 mei te starten'

Achter de schermen wordt door de UCI hard gewerkt om de organisatoren van grote wedstrijden overeind te houden. Dat vertelt journalist Raymond Kerckhoffs op zijn blog. Hij meldt ook dat hem verteld is dat Giro-organisator RCS plannen heeft om de Giro op 29 mei te laten aanvangen.
'Giro d'Italia komt met plan om op 29 mei te starten'

In zijn blog vertelt Kerckhoffs dat er een plan ligt van een ronde van drie weken, geheel binnen de Italiaanse landsgrenzen. De start in Boedapest is immers al uitgesteld naar 2021. De komende Giro zou voor Italië ook een stimulans moeten zijn om het normale leven veer op te pakken.

Daarnaast werkt de UCI achter de schermen hard aan het voorbestaan van grote organisatoren als RCS, Flanders Classics en ASO. Omdat veel wedstrijden niet doorgaan, dreigen deze bedrijven miljoenen mis te lopen. Daardoor zou de toekomst van diverse grote wielerkoersen op het spel komen te staan, aldus Kerckhoffs. Er wordt ook al naarstig gezocht naar nieuwe data voor wedstrijden. Daarbij krijgen de monumenten Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik de voorrang. Daarna zijn koersen als de Strade Bianche en Amstel Gold Race aan de beurt. Mocht het zo zijn dat de Giro inderdaad vanaf eind mei verreden wordt, dan is er in de zomer ruimte voor deze wedstrijden.

Laatste nieuws