KNWU spreekt zich uit tegen doorgaan Olympische Spelen

De KNWU heeft zich uitgesproken tegen het doorgaan van de Olympische Spelen. De Nederlandse wielerbond acht het onverstandig de Spelen onder de huidige omstandigheden aan te vangen. Ook al duurt het nog bijna vier maanden voor de start van de Spelen in Tokio
Wintels

"Ofwel wij begeleiden, faciliteren en beschermen onze topsporters verantwoord op weg naar dat olympisch doel. Ofwel besluiten wij met pijn in het hart dat doorgaan van of deelname aan de Spelen op het geplande moment juli 2020 gegeven de huidige omstandigheden niet langer verantwoord is. Als wielerbond vinden wij het laatste", aldus KNWU-directeur Marcel Wintels.

 “Er is niets ergers dan sporters en hun begeleidingsteams hun olympische droom af te nemen waaraan ze jaren gewerkt hebben. Wij kunnen als wielerbond de sterkste en meest kansrijke delegatie ooit sturen. Zolang de Spelen als doel en perspectief overeind staan, houden we deze onmogelijke spagaat voor de sporters en begeleiders in stand, hetgeen met het voortschrijden van de tijd nauwelijks meer verantwoord is.”

Laatste nieuws