Bernal: 'Ik ben voor uitstel van de Spelen'

Egan Bernal heeft zich uitgesproken voor uitstel van de Olympische Spelen. De Colombiaanse Tourwinnaar zegt tegen L'Equipe dat het beter is om de Spelen van Tokio pas in 2021 te organiseren.
Bernal

"Deze crisis is veel groter dan de Tour en de Olympische Spelen bij elkaar. Ik wil mijn landgenoten oproepen om thuis te blijven om dit virus te boven te komen. Ik ben er voorstander van de Olympische Spelen met meerdere maanden uit te stellen en dat betekent dat de Spelen pas in 2021 doorgang kunnen vinden."

Bernal is enkele dagen geleden teruggekeerd naar zijn thuisland Colombia om daar in thuisquarantaine te blijven. Hij heeft tevens een test ondergaan waarvan het resultaat negatief was. Bernal was vastbesloten de Tour de France voor een tweede opeenvolgende keer te winnen, om direct daarna door te vliegen naar Tokio voor deelname aan de Olympische Spelen. Vanzelfsprekend stelt het snel verspreidende corona-virus alles nu in een ander perspectief. "Ik train maar wel, maar thuis", laat Bernal tot slot nog optekenen.

Laatste nieuws