Olympische Spelen uitgesteld naar 2021

De Olympische Spelen worden in verband met het coronavirus uitgesteld naar 2021. IOC-voorzitter Thomas Bach is akkoord gegaan met het voorstel van de Japanse premier Shinzo Abe om de Spelen volgend jaar te organiseren.
Olympische Spelen uitgesteld naar 2021

Vandaag belde Abe met het IOC en overheidsfunctionarissen uit Japan over een mogelijk uitstel van de Spelen. Bach heeft vervolgens een spoedoverleg belegd met de leden van het IOC. Vanwege de coronacrisis vindt men onmogelijk om de Spelen de komende zomer, van 24 juli tot en met 9 augustus, op een verantwoorde manier te organiseren.

Eerder riep Egan Bernal al op om de Spelen volgend jaar te houden. Onder meer Australië en Noorwegen lieten al weten sowieso niet naar de Spelen te komen, mochten deze toch doorgaan. En ook de KNWU sprak zich uit tegen het doorgaan van de Spelen. Daarnaast zijn al een hele lijst wielerkoersen en evenementen als het EK voetbal afgelast of uitgesteld.

"Gezien de huidige omstandigheden en op basis van informatie van het WHO, hebben de IOC-voorzitter en de premier van Japan geconcludeerd dat de Spelen van Tokio moeten worden verschoven naar een datum na 2020, maar niet later dan de zomer van 2021. Dit om de gezondheid van atleten, alle betrokkenen en de internationale gemeenschap te waarborgen", klinkt het bij het IOC.

Laatste nieuws