Armstrong: 'De Tour kun je niet over oktober heentrekken'

Lance Armstrong heeft er een hard hoofd in dat de Tour de France nog in juli wordt verreden. In zijn podcast TheMove zegt 'The Boss' dat een uit- of afstel het meest waarschijnlijke scenario is.
Lance Armstrong

"We zijn op een punt aangekomen dat we ons echt moeten afvragen of er überhaupt nog een Tour de France verreden zal worden dit jaar. Het is niet aannemelijk dat deze coronacrisis snel onder controle is, maar stel je voor dat de Tour gewoon in juli wordt gereden. Dan heeft niemand gekoerst tot aan de Tour! Renners hebben wedstrijden nodig om zich voor te bereiden op hun grote doel. Dat valt al helemaal weg dit jaar. Renners zijn niet in staat om zichzelf met anderen te meten, dus niemand weet wie de favorieten zijn. Dat zou wat zijn! Maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat juli nog een optie is voor de Tour."

'Je kunt de Tour niet over oktober heentrekken'

"Het lijkt me duidelijk dat de Tour uitgesteld gaat worden. Maar tot hoe laat in het seizoen kun je een evenement als de Tour uitstellen? Renners worden over de hoogste bergen heen gestuurd. Het is sowieso maar de vraag of het logistiek allemaal mogelijk is, maar oktober is de laatste maand waarin een Tour eventueel mogelijk is. Misschien dat je de wedstrijd kunt verkorten."

Laatste nieuws