Frans minister van Sport: 'Tour de France kan achter gesloten deuren'

Volgens de Franse minister van Sport, Roxana Maracineanu, kan de Tour de France dit jaar nog verreden worden. Volgens haar moet de belangrijkste wedstrijd van het jaar dan wel achter gesloten deuren blijven, zonder publiek dus.
Frans minister van Sport: 'Tour de France kan achter gesloten deuren'

De Tour de France gaat formeel nog altijd door, maar zeker nadat de Olympische Spelen zijn uitgesteld naar vorig jaar, is het wel de vraag hoe realistisch die datum is. In een interview met France Bleu vertelde de Franse minister van Sport, Roxana Maracineanu, dat één van de scenario's is om de wedstrijd achter gesloten deuren plaats te laten vinden.

"Er liggen momenteel meerder scenario's op tafel", aldus de minister. "Er zijn onderhandelingen met ASO, maar het is nog te vroeg om daarover iets naar buiten te brengen. Maar een wedstrijd achter gesloten deuren behoort tot de mogelijkheden."

De minister vertelt dat inkomsten uit ticketverkoop niet belangrijk zijn voor de Tour, in tegenstelling tot de verkoop van de tv- en mediarechten. "Iedereen begrijpt dat het nu het beste is om thuis te blijven. Zo kunnen supporters de Tour alsnog op tv kunnen volgen, dat zou niet erg nadelig zijn."

Het grote nadeel van dit scenario is dat de Tour bijna 3.500 kilometer lang door Frankrijk gaat. Het lijkt op z'n minst zeer lastig om al die kilometers het parkoers af te sluiten voor fans en toeschouwers. Praktisch en organisatorisch gezien zou dat een enorme klus zijn.

Laatste nieuws