Egan Bernal traint momenteel niet: 'Beste is om te rusten'

Tourwinnaar Egan Bernal houdt zich opvallend rustig, nu het wielrennen stil ligt door het coronavirus. Waar andere renners zich zorgen maken omdat ze niet goed kunnen trainen, stapt de Colombiaan niet eens op de rollen.
Egan Bernal traint momenteel niet: 'Beste is om te rusten'

Bernal, die sinds 16 februari niet meer gekoerst heeft, is opvallend rustig onder alles laat hij aan Ciclismo Internacional weten: "Op it moment train ik niet. Zowel mentaal als fysiek niet. Ik had goed getraind voor Parijs-Nice en toen ik thuiskwam in Colombia, lag er een hometrainer voor me klaar. Maar met m'n coach heb ik besloten dat het het beste is om volledige rust te nemen. Wat je sinds december hebt gedaan, verlies je niet zomaar."

"Het treft ons allemaal", zegt Bernal over de hele crisis. "Ook voor de Tour, wanneer deze toch in juli wordt verreden. Een favoriet kan door het ijs zakken, omdat de voorbereiding anders is. Het is het beste dat de Tour wordt uitgesteld."

'Zie Tour zonder publiek niet voor me'

"Als we de drie grote rondes niet rijden, heeft het serieuze gevolgen voor het wielrennen", vindt de Colombiaan. "Het hangt er vanaf hoe alles evolueert, maar wat duidelijk is, is dat de wereld door moet gaan. Dit kan de wereld en het leven niet blokkeren. Voor het welzijn van het wielrennen hoop ik dat sponsoren, die veel investeren en getroffen worden door deze crisis, er zo goed mogelijk uit komen."

"Ik ben nu een beetje los van het fietsen", aldus Bernal. "Ik heb niet vele nieuws gezien. Het is nu allemaal speculatie en ik wil niet bezig zijn met iets dat niet zeker is. Ik zie een Tour zonder publiek ook niet voor me."

Laatste nieuws