Italiaanse bondsvoorzitter: 'Giro mogelijk in augustus, levert wel een puzzel op'

Volgens Italiaans bondsvoorzitter en UCI-vicevoorzitter Renanto Di Rocco zijn er op dit moment drie scenario's mogelijk, wanneer het gaat om het opstellen van het hervatten van de competitie. Namelijk 1 juli, 15 juli of 1 augustus. Daarmee zegt hij impliciet dat de UCI er rekening mee houdt dat er de komende maanden niet gekoerst wordt.
Italiaanse bondsvoorzitter: 'Giro mogelijk in augustus, levert wel een puzzel op'

Dat meldt SpazioCiclismo. Di Rocco vertelt dit in aanvang van een belangrijke conference call met federaties, organisatoren, teams en renners. Het doel van dit gesprek is een nieuwe kalender samenstellen die alle partijen zo tevreden mogelijk houdt. Al lijkt het op dit moment wel ingewikkeld en voorbarig om aan te geven wanneer het mogelijk is om opnieuw te beginnen. Bovendien benadrukt Di Rocco dat het voor sommige renners belangrijk is om eerst te trainen. Een groot aantal renners zit immers verplicht thuis en heeft niet de mogelijkheid om te trainen.

Lastige puzzel

"De eerste datum is denk ik 1 juli", zegt de Italiaan. "Maar wanneer een evenement wordt gepland hebben renners wel minimaal een maand nodig om zich conditioneel voor te bereiden. Als je de Tour niet verplaatst, kan de Giro in augustus verreden worden. Maar mocht de Tour moeten worden verplaatst naar augustus, dan krijg de Tour de voorrang, de impact van de Tour is groter en belangrijker."

"Het is een puzzel die veel geduld en wijsheid vereist", vervolgt hij. "Er is weinig ruimte beschikbaar en de wedstrijden van de eerste drie maanden van het seizoen moeten in de laatste drie maanden gestopt worden."

Wedstrijden zonder publiek?

"Ik hoop het niet", zegt Di Rocco over wedstrijden zonder publiek. "Het word een bijzondere gelegenheid, zeker voor Italië, om het land een beetje te doen herleven en na een periode van compressie weer buiten te komen."

Laatste nieuws