Vueltabaas Guillen: 'We overwegen geen koers van minder dan 21 etappes'

Het is dankzij de coronacrisis best mogelijk dat de Tour de France enkele weken wordt uitgesteld. In dat geval zou de Vuelta (die start op 14 augustus) in de knel kunnen komen. Er werd her en der al gesuggereerd dat de Vuelta dan maar ingekort moet worden, maar Javier Guillen wil daar niets van weten.
Vueltabaas Guillen: 'We overwegen geen koers van minder dan 21 etappes'

De Tour de France staat nog altijd op de planning van 27 juni tot en met 19 juli, maar wat als deze moet worden uitgesteld? Volgens La Gazzetta dello Sport moet de Vuelta dan worden ingekrompen tot een ronde van 2 werken. Dat is tegen het zere been van Guillen, zo vertelt hij aan de Spaanse sportkrant AS. "De Vuelta wordt gereden van 14 augustus tot en met 6 september. Die data blijven staan en we gaan dat niet aanpassen", zegt hij.

Louter speculatie

"Het is allemaal louter speculatie uit Italië", vervolgt Guillen. "Het is geen realistische aanpak, die op dit moment overwogen wordt." Overigens is Guillen wel van mening dat de Tour de France prioriteit moet hebben: "We zijn momenteel allemaal gefocust op het ondersteunen van de realisatie van een Tour in 2020. De Tour is een onmisbaar evenement voor onze sport. Maar we zijn ons ook bewust van hoe complex het is om een kalender te maken die tegemoet komt aan de vele wedstrijden die getroffen zijn."

"We begrijpen dat we allemaal genereus moeten zijn, maar vandaag zijn de data van de Vuelta wat ze zijn. We overwegen in geen geval een Vuelta met minder dan 21 etappes", besluit Guillen.

Laatste nieuws