Virtuele Ronde van Vlaanderen: 'Ik ga eens testen of dit systeem mijn waardes aankan'

Aanstaande zondag organiseren Sporza en Flanders Classics een virtuele Ronde van Vlaanderen. Onder de naam De Ronde2020 - vanuit hun kot rijden 13 profs via een online platform de finale tegen elkaar. Het uitdelen van plaagstootjes is inmiddels al begonnen.
Virtuele Ronde van Vlaanderen: 'Ik ga eens testen of dit systeem mijn waardes aankan'

Afgelopen week vertelde Thomas De Gendt dat hij te hoge wattages trapte voor Zwift. De virtuele Ronde van Vlaanderen wordt verreden via een ander platform, Bkool, en De Gendt vroeg zich in een gesprek met Ruben Van Gucht af of dat systeem zijn wattages wel aankon. Het zorgde voor gelach bij Remco Evenepoel, Jasper Stuyven en Wout van Aert.

Op Twitter reageerde Remco Evenepoel gevat op een tweet van Renaat Schotte.

Renaat Schotte alludeert met onderstaande tweet op een uitspraak die Remco Evenepoel afgelopen december deed in het Wielerjaaroverzicht van Sporza. Bettiol gaf na zijn winst in de Ronde een sneer aan Deceuninck - Quick Step en Evenepoel zei in het jaaroverzicht dat ze Bettiol niet meer zouden laten rijden.

Het kwam hem op een gevat antwoord te staan

Naesen: 'Ben in topvorm'

Ook de ander deelnemers blinken vooruit. Bettiol had liever de echte Ronde gereden, maar noemt het een mooi initiatief: "De wielerfans kunnen er thuis een gezellige namiddag van maken, met wat bier, maar niet te veel. We gaan er een mooie show van maken. Als ik zondag win, zal ik mijn zege opdragen aan alle mensen die in Noord-Italië aan het lijden zijn."

Oliver Naesen viel de afgelopen periode op met enkele monstertrainingen die hij maakte. Aan de conditie van onze zuiderbuur zal het dus ook niet liggen. "Ik heb de voorbije weken gewoon doorgetraind, zoals ik dat normaal had gedaan. Wel met iets minder intensiteit. Maar ik ben in topvorm", zegt hij. "Die zandstrooiers (doelende op de anderen, red.) zeggen misschien dat ze niet in vorm zijn. Ik weet dat ze niet stilzitten, ik zal me niet laten vangen."

Over zijn tactiek zegt Naesen dat hij moet proberen eerst het bordje van Thomas De Gendt op te eten, alvorens hij aan z'n eigen patatjes begint. Overigens het in Bkool ook zo dat je daardwerkelijk voordeel hebt wanneer je in het wiel van een ander zit, je moet dan een lager wattage trappen.

Van Avermaet: 'Renners met korte tijdrit in de benen zijn in het voordeel'

Volgens Greg Van Avermaet zijn renners met een korte tijdrit in de benen in het voordeel. Hij doelt dan vooral op Remco Evenepoel en Thomas De Gendt. "Maar het zijn allemaal geen sukkelaars. Hopelijk kan ik zelf ook iets laten zien", blikt hij vooruit. "Het is een mooi initiatief. Er kunnen natuurlijk wel wat foutjes in sluipen, want het is iets nieuws. De markt van e-sports is wel aan het boomen. Voor veel mensen is het ideaal om ’s avonds na het werk nog een uurtje te rijden op de rollen."

Laatste nieuws