Tom Dumoulin: 'Snap de organisatie van de Tour wel'

Of Tom Dumoulin komende zomer de Tour de France rijdt is nog maar de vraag. Pas op 15 mei komt er duidelijkheid. Dat geeft onzekerheid, maar Dumoulin heeft begrip voor de Tour-organisatie: 'Ik snap wel dat ze de deur op een kier houden.'
Tom Dumoulin: 'Snap de organisatie van de Tour wel'

In een Skype-gesprek met de NOS vertelde Dumoulin dat hij echter weinig zinnigs kan zeggen over het wel of niet doorgaan van de Tour: "De optie staat nog open om hem wel te rijden. Ik denk dat de hele wielerwereld, inclusief ikzelf, keihard aan het hopen is dat het gaat lukken. Maar het gaat wel heel kort dag worden."

Het stoort Dumoulin echter niet dat de ASO pas op 15 mei de knoop doorhakt. "Ik vond het wel prettig om snel zekerheid hebben over de Spelen, dat gaf wel rust", zegt hij. "Dat is bij de Tour de France wel een ander verhaal. Die rust hebben we niet. Aan de andere kant weet je ook niet 100% hoe het virus zich komende zomer gaat ontwikkelen en hoe alles zich gaat ontwikkelen. Ik snap de organisatie van de Tour wel, dat ze de deur op een kier willen laten tot 15 mei. Voor mij verandert niet veel."

Ik snap de organisatie van de Tour wel, dat ze de deur op een kier willen laten tot 15 mei

Tom Dumoulin

"Ik ben mezelf nu fit aan het houden en mocht de Ronde van Frankrijk nu al zeker weten niet doorgaan, dan zou ik precies hetzelfde doen. Wat dat betreft is dit beter, dat ze de optie openhouden."

Over z'n eigen fysieke situatie is Dumoulin tevreden, hij is fit. "Ik ben fit, maar op dit moment kan ik er weinig mee. Ongelooflijk zuur natuurlijk. Het was al een moeilijk jaar met blessures en ik moest m'n seizoensstart dit seizoen ook nog eens uitstellen, dus ik kijk ontzettend uit naar die dag waarop ik weer een rugnummer op mag spelden. Die dag komt elke week verder van me af te staan heb ik het idee."

Dumoulin is nu 'gewoon' aan het trainen en heeft daarbij het voordeel dat hij buiten kan trainen, in tegenstelling van veel collega's, die in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk wonen. "Het grote voordeel in Nederland en België is dat je wel nog gewoon naar buiten mag. Ik heb een aantal ploeggenoten die dus helemaal niet meer naar buiten mogen en dat is heel lastig."

Laatste nieuws