Geen virtuele Amstel Gold Race: 'Geen dingen doen die al bedacht zijn'

Er komt dit jaar in tegenstelling tot bij de Ronde van Vlaanderen geen virtuele Amstel Gold Race. Dat vertelt koersdirecteur Leo van Vliet aan het ANP.
Geen virtuele Amstel Gold Race: 'Geen dingen doen die al bedacht zijn'

"Ik vond het leuk om te kijken en de renners zijn er volgens mij ook ingevlogen", zegt Van Vliet over de virtuele Ronde. "Maar je krijgt natuurlijk niet hét Ronde-gevoel."

Bij de Amstel Gold Race hebben ze het wel over een virtuele uitgave gehad, maar dit concept kopiëren ziet Van Vliet in eerste instantie niet zitten. "De Ronde van Vlaanderen was hier al heel lang mee bezig. We hebben er ook wel contact met hen over gehad. Maar er is wat voor nodig om dit te maken en dit is in Vlaanderen natuurlijk wel volkssport nummer 1", zegt van Vliet, die wel meldt dat ze samen met de NOS wat speciale dingen aan het bedenken zijn. "Maar we moeten geen dingen gaan doen, die al bedacht zijn", vindt hij.

Van Vliet is naar eigen zeggen bekend met het virtuele koersen. "Ik doe het in de winter wel eens", vertelt hij. "Het is recreatief leuk om te doen. Maar wat als renners verschillende systemen gebruiken en is het te manipuleren? Hoe ga je dat controleren?"

Datum aangevraagd voor dit jaar

Toch hoopt Van Vliet vooral dat er dit jaar nog een Amstel Gold Race op de weg verreden kan worden. "We hebben een datum aangevraagd voor een combinatie van de mannen- en vrouwenwedstrijd en een toerversie", vertelt hij. "Ik ben positief ingesteld, maar we zullen moeten afwachten. Ik denk ook dat dit nog wel even kan duren."

Laatste nieuws