'Ronde van Vlaanderen mogelijk op 19 september'

Krijgen we dit jaar de hoogmis in september? Mocht er geen oplossing van de UCI komen, dan is de Primus Classic bereid haar plek (19 september) af te staan aan de Ronde. Mits ze daar compensatie voor krijgen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.
'Ronde van Vlaanderen mogelijk op 19 september'

Volgens de Belgische krant is het 'plan C', maar mocht de nood hoog zijn, dan wel de Primus Classic haar plek afstaan aan de Ronde van Vlaanderen. “Er zijn gesprekken geweest”, zegt vice-voorzetter Philip Beke van het organiserend comité tegen de krant. “We willen eventueel een helpende hand reiken en onze plaats eenmalig afstaan, maar enkel op voorwaarde dat onze sponsors akkoord gaan.”

En bij dat laatste wringt de schoen een beetje. De Primus Classic wordt gesponsord door biermerk en naamgever Primus, de Ronde van Vlaanderen heeft een ander biermerk, Kwaremont, als sponsor.

Mocht het allemaal zo ver komen, dan wil de Primus Classic ook een compensatie. Het zal namelijk inhouden dat de wedstrijd dit jaar niet verreden wordt en men wil geen financiële knauw oplopen. De bal ligt in eerste instantie bij de UCI. Wanneer de mondiale bond een datum vindt die iedereen past, is het niet nodig om te schuiven met wedstrijden. Overigens meldt HLN ook nog waarom er een link is tussen de Ronde van Vlaanderen en de Primus Classic. Dat is Peter van Petegem. De tweevoudig winnaar van de Ronde is voorzitter van het organiserend comité van de Primus Classic en heeft goede contacten bij Flanders Classics.

Laatste nieuws