'Tour de France onderzoekt mogelijkheden voor start later in juli'

Officieel start de Tour de France nog altijd op 27 juni, maar de ASO werkt aan een plan B, met een start eind juli. De startplaats blijft Nice en de Tour zal ook finishen in Parijs. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE.
'Tour de France onderzoekt mogelijkheden voor start later in juli'

Volgens EFE is Tourdirecteur Christian Prudhomme contact aan het leggen met de burgemeesters van de start- en aankomstplaatsen om uit te zoeken of ze bereid zijn om ook in augustus beschikbaar te zijn. Volgens dit plan B start de Tour op 25 juli in Nice en eindigt ze op 16 augustus in Parijs. Volgens EFE is de meerderheid positief: "Het is beter om de Tour de France in augustus te ontvangen dan om deze niet te ontvangen of te ontvangen zonder publiek."

'Teams niet tegen verplaatsing naar eind juli'

Michel Vila, burgermeester van Privas (waar de 5e etappe finisht) is alvast positief over. dit plan: "Het is voor ons geen probleem om een ​​maand uit te stellen als de gezondheidscontext tegen die tijd gunstig is. We kunnen de geplande logistiek behouden", vertelt hij. "1 juli was perfect omdat we daardoor het toeristenseizoen konden starten, maar dit jaar zal alles vertraging oplopen. En ik denk niet dat de hotels in augustus vol zijn."

Volgens EFE houden bronnen rondom de wedstrijd vol dat er tot 15 mei geen beslissing genomen gaat worden, maar bevestigen ze wel dat er wordt gewerkt aan verschillende scenario's, mocht de oorspronkelijke planning niet kunnen worden aangehouden. Vele grote sportwedstrijden zijn al afgelast of verplaatst en de Tour is de enige grote wedstrijd die momenteel officieel vasthoudt aan haar geplande data. Overigens zou de organisatie ook al contact hebben opgenomen met de teams en die zijn ook niet tegen de verplaatsing naar eind juli. Dat geeft de renners meer tijd om zich voor te bereiden en eventueel de mogelijkheid om een voorbereidingskoers van een week op te nemen.

Andere voordelen die worden genoemd zijn het goede weer eind juli en begin augustus, de positieve effecten op de toeristensector, maar ook dat de veiligheidsdiensten in Frankrijk even wat ademruimte krijgen. Logistiek zou het ook allemaal mogelijk moeten zijn, alleen zou het regelen van hotels lastiger worden.

Laatste nieuws