Gilbert: 'Diep teleurgesteld in bondscoach Rik Verbrugghe'

Philippe Gilbert heeft flink uitgehaald naar de Belgische bondscoach Rik Verbrugge. Op het WK in Yorkshire beleefde Gilbert een opmerkelijke valpartij. Hij vertelt in Sport-Voetbalmagazine wat er gebeurde.
Gilbert: 'Diep teleurgesteld in bondscoach Rik Verbrugghe'

Het was een vreemde valpartij, al in de eerste ronde van het lokale circuit. Gilbert vertelt nu wat er gebeurde. "De mechanieker heeft de as van mijn wiel niet strak genoeg aangespannen, de as is losgekomen en ik verloor mijn voorste wiel", vertelt hij. "Gelukkig gebeurde dat in een beklimming en niet in een afdaling. Anders weet ik niet of ik dat verhaal hier nu zou kunnen vertellen."

Verbrugghe kondigde een intern onderzoek aan, maar Gilbert stelt dat daar weinig tot niets van terecht is gekomen. "Diep vanbinnen ben ik nog altijd enorm teleurgesteld in Verbrugghe en zijn staf omdat ze me nooit een uitleg of excuses gaven." Gilbert vertelt verder dat hij er die dag met Verbrugghe over gepraat heeft en er geen zaak van wilde maken. Volgens de Waal zijn mechanische problemen onoverkomelijk, maar wilde hij wel excuses van de betreffende mechanieker. Die heeft hij naar eigen zeggen niet gekregen, noch kreeg hij enkele uitleg.

Overigens bestrijdt Verbrugghe de lezing van Gilbert. Volgens de Belgische bondscoach is er een fout gemaakt. "We kunnen ook niet uitsluiten dat het om een constructiefout gaat. Gilbert heeft meteen excuses gekregen van de mechanieker."

Laatste nieuws