Evenepoel: 'Dit zijn mijn helden en jeugdidolen'

Remco Evenepoel zal ongetwijfeld een held zijn voor veel (jonge) wielervolgers, maar de 20-jarige Vlaming heeft zelf ook de nodige helden, vertelt hij op de website van Cyclingnews.
Evenepoel: 'Dit zijn mijn helden en jeugdidolen'

Niet alle helden dragen een cape, aldus Remco Evenepoel. "Mijn eerste helden zijn mijn ouders", vertelt hij. "Ze werken full-time, maar toen ik jonger was bewogen ze hemel en aarde om mij als atleet te helpen. Ze pasten hun leven aan aan mij, met alle autoreizen die ze ondernamen en maaltijden die ze voor me kookten. Nu is het makkelijker voor ze. Ik ben ouder en kan beter voor mezelf zorgen."

"Toen ik kind was had ik geen posters van wielrenners aan de muur hangen, maar Philippe Gilbert was constant aanwezig in m'n jeugd. Toen ik opgroeide was hij één van de grootste namen in de sport in België. Ik las elk artikel dat ik over hem kon lezen. Sinds ik hem heb ontmoet, met hem heb gekoerst en hem ken zijn we vrienden", zegt Evenepoel over z'n volgende held, Philippe Gilbert. "Hij heeft het team verlaten, maar we hebben mooie herinneringen samen."

Voorts noemt Evenepoel Usain Bolt als één van z'n helden. "Eén van de grootste Olympiërs aller tijden en iemand die iedereen op de planeet kent. Een superster." Ook is iedereen van Deceuninck-Quick Step een held voor Evenepoel, die niet alleen de renners noemt. "Er zijn zoveel helden die je niet ziet, maar die er voor zorgen dat wij ons kunnen concentreren op het presteren."

Tot slot noemt Evenepoel de renners die er niet meer zijn, die hun leven hebben gelaten op de weg. Volgens de Vlaming worden zij nooit vergeten.

Laatste nieuws