Lappartient levert salaris in wegens corona-crisis

De UCI heeft een aantal kostenbesparende maatregelen ingevoerd om de grootste klappen van de corona-crisis op te vangen. Meest in het oog springend is de salarisverlaging van president David Lappartient en de rest van het hoofdbestuur.
Lappartient

Om hoeveel procent van het salaris het gaat is niet bekend gemaakt, maar er is de UCI blijkbaar veel aan gelegen om een signaal te geven naar de buitenwereld. Naast de salarisverlaging worden de 130 werknemers van de UCI gedeeltelijk of geheel met verlof gestuurd en worden er de komende tijd geen nieuwe mensen aangetrokken. Ook worden alle lopende projecten en ambities voor dit jaar en de komende jaren opnieuw geëvalueerd en eventueel aangepast.

'Zwaarste crisis sinds Tweede Wereldoorlog'

Solidariteitsprojecten voor nationale bonden hoeven voorlopig niet te rekenen op een grote bijdrage van de UCI. Ook worden er enkel nog virtuele afspraken gemaakt om reiskosten te reduceren. Tot slot worden bestaande contracten met service-aanbieders bij evenementen onder de loep genomen. Lappartient is strijdbaar: 'We gaan door een crisis zoals we die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gezien hebben. De inactiviteit doet pijn bij renners, ploegen, organisatoren, partners en de grote meerderheid van mensen die bijdragen aan de vitaliteit van onze sport. Ook de UCI wordt zeer zwaar getroffen. De annuleringen van zovele koersen en de onzekerheid over de rest van het seizoen drukt zwaar op de sport in het algemeen en de UCI in het bijzonder. Het is tijd voor de wielerfamilie om zich voor te bereiden op het herstel van deze economische crisis. De UCI heeft dan ook pijnlijke keuzes moeten maken om zich klaar te maken voor de storm die komen gaat."

Laatste nieuws