Rennersvakbond CPA: 'Accepteren geen loonsverlaging'

De rennersvakbond CPA accepteert geen algemene verlaging van de salarissen van renners. Dat stelt algemeen secretaris Laura Mora in een statement op de website van de vakbond. "We zullen elk geval afzonderlijk evalueren en bestuderen hoe we de schade kunnen beperken."
Rennersvakbond CPA: 'Accepteren geen loonsverlaging'

Dat de coronacrisis voor ernstige financiële schade in het wielrennen zorgt is wel duidelijk. Zo moeten renners van verschillende ploegen een groot deel van hun salaris inleveren. De CPA, de vakbond voor profrenners, vraag om flexibiliteit.

"We zijn ons bewust van de moeilijkheden die sponsoren en teams kunnen tegenkomen tijdens deze noodsituatie", vertelt voorzitter van de CPA Gianni Bugno. "We willen luisteren en compromissen sluiten voor de hele sport, maar tegelijkertijd zijn we alert. We accepteren de flexibiliteit die de AIGCP heeft gevraagd, maar de regels moeten worden gerespecteerd. Het is niet acceptabel om salarissen fors te verlagen zonder dat bewezen is dat contracten niet kunnen worden nagekomen."

Secretaris Laura Mora vertelt dat de CPA voor het eerst samenwerkt met de managers van de renners. "Op dit moment is het cruciaal dat we samenwerken, zodat niemand wint of verliest bij mogelijke afspraken die gemaakt worden. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en om iedereen te redden moeten we echt als een team werken."

Laatste nieuws