Armstrong: 'Amstel Gold Race was mijn favoriete klassieker vanwege Nederlandse fans'

Lance Armstrong heeft nog altijd warme herinneringen aan de Nederlandse fans. Naar eigen zeggen één van van de belangrijkste redenen om ieder jaar de Amstel Gold Race te rijden in die tijd. Dat zegt de Texaan in een video op Facebook voor aanvang van zijn podcast TheMove.

lance Armstrong
  • Lance Armstrong Lance Armstrong

"De Amstel Gold Race was mijn favoriete koers om een paar redenen. Het was een erg zware wedstrijd met veel hellingen, erg lang, en met onvoorspelbare weersomstandigheden. Maar het belangrijkste waren de Nederlandse fans, die mij en mijn ploeg altijd zo warm hebben benaderd. Daar zal ik altijd dankbaar voor blijven.'

'Geen behoefte terug te gaan naar 2009'

Ook reageert Armstrong op het veelbesproken interview dat Alberto Contador recentelijk gaf over de Tour van 2009. De Spanjaard kon ploeggenoot Lance Armstrong niet luchten of zien en vice versa. Contador zei in een interview met Youtube-vlogger Valenti Sanjuan dat Armstrong hem in de ploegbus geïntimideerd heeft. "Don't fuck with me", zou de Amerikaan gezegd hebben. Armstrong heeft momenteel weinig behoefte om daar nog op in te gaan. "De beste renner heeft gewonnen in 2009 en dat was ik niet. Het is 2020 en ik heb geen behoefte om terug te gaan in de tijd om uit te zoeken wie er ruzie zocht in een ploegbus. Het is niet meer belangrijk."

Nieuws
  • cor vos