'Tour in augustus, Vuelta in september en Giro in oktober'

Wat al geruime tijd in de lucht hing is gisteren bevestigd: de Tour de France kan niet op de geplande datum starten. In Frankrijk zijn evenementen met publiek tot half juli verboden. Dat betekent dat de Tour sowieso later start. De Spaanse sportkrant Marca zegt te weten wanneer de grote wel verreden gaan worden.
'Tour in augustus, Vuelta in september en Giro in oktober'

Volgens Marca zijn de drie grote rondes tot een overeenkomst gekomen. "De Tour staat ingepland voor de eerste drie weken van augustus, de Vuelta wordt verreden in september en de Giro in oktober. Mits het coronavirus geen roet in het eten gooit", klinkt het bij de Spanjaarden.

Volgens Marca blijven de grote rondes ieder de oorspronkelijke lengte hebben. Dus per ronde drie weken koers. En tussen het einde van de ene ronde en het begin van de andere ronde zal minstens een week liggen. Mauro Vegni, directeur van de Giro, bevestigde dit laatste aan Marca. "Het wordt 3-3-3, nooit 3-3-2 of 3-2-2", aldus de Italiaan over de lengte van de rondes.

Overigens is de Vuelta-start vanuit Nederland nog niet duidelijk volgens Marca. Ook hier wordt gemeld dat het belangrijkste streven is om de Tour te redden en wanneer die datum vastligt, de andere rondes in te plannen.

Laatste nieuws