UCI: geen WT-wedstrijden tot 1 augustus en bevestiging nieuwe datum Tour

De UCI heeft zojuist via een persbericht verklaard dat de Tour de France inderdaad op 29 augustus begint. Tevens melden ze dat alle WT-wedstrijden tot 1 augustus gecanceld worden. De nationale kampioenschappen gaan in het weekend van 22-23 augustus plaatsvinden.
UCI: geen WT-wedstrijden tot 1 augustus en bevestiging nieuwe datum Tour

De wielerbond vertelt dat er vandaag een videomeeting is geweest, georganiseerd door de UCI zelf. Alle belangrijke vertegenwoordigers en organisatoren zoals de ASO en Flanders Classics namen deel. Men is tot de volgende standpunten gekomen:

- Tot 1 juli geen internationale wedstrijden en tot 1 augustus geen WorldTour-wedstrijden

- De Tour de France wordt uitgesteld en van 29 augustus tot 20 september verreden. De Tour wordt als essentieel beschouwd, gezien de economische belangen en de bekendheid van de wedstrijd

- Het programma rondom het WK wegwielrenner verandert niet

- De Giro vindt plaats na het WK, daarna wordt de Vuelta verreden

- De nationale kampioenschappen vinden plaats in het weekend van 22-23 augustus

- Het EK wielrennen blijft gehandhaafd

- Alle monumenten worden gehandhaafd en krijgen een nader te bepalen plaats in het seizoen

- Zoveel mogelijk evenementen op de kalender worden verplaatst naar later in het seizoen

Op 15 mei op z'n laatst wordt een nieuwe kalender van de Women's WorldTour gepubliceerd. Deze kalender is wel afhankelijk van de gezondheidssituatie in de wereld.

Lappartient

UCI-voorzitter David Lappartient verklaart het volgende: "Ik wil de organisaties, teams en renners bedanken voor hun samenwerking en inzet in deze moeilijke tijden. Er is nog werk aan de winkel op tot een volledig herziene kalender voor 2020 te komen, maar vandaag is de eerste stap gezet. We hebben een kader opgesteld waarmee de fundamentele rechten van de renners en het personeel van teams kunnen worden behouden, terwijl de maatregelen kunnen worden genomen die nodig zijn om deze teams te doen overleven. Samen slagen we erin deze crisis te doorstaan en de wielersport weer op te bouwen."

Laatste nieuws