Van der Poel wil Tour maar al graag rijden: 'Loket dicht? We breken het raam open'

Als alles volgens plan loopt, wordt de Tour dit jaar van 29 augustus tot 20 september verreden. Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, heeft geen wildcard, maar de 25-jarige alleskunner heeft wel hoop op een wildcard en wil de Tour maar al te graag rijden.
Van der Poel wil Tour maar al graag rijden: 'Loket dicht? We breken het raam open'

In een gesprek met Bureau Sport vertelde Van der Poel, die momenteel veel met Zdenek Stybar traint, dat hij dit jaar dolgraag deelneemt aan de Tour. Hij beseft zicht wel dat zijn ploeg afhankelijk is van de ASO. Wanneer Frank Evenblij opmerkt dat het loket van de Tour eigenlijk dicht is, antwoord Van der Poel lachend het volgende: "Dan breken we het raam toch weer open?"

"Het hang niet van ons af", vervolgt Van der Poel. "Wij willen het heel graag. De beslissing ligt niet bij mij of bij de ploeg, dat ligt bij de ASO. Het is een heel bizar jaar geweest en misschien bekijken zij het nu anders en delen ze een extra wildcard uit, bijvoorbeeld. Wij willen graag, maar het moet kunnen."

"Of ik nog moet afvallen voor de Tour? Als ik er heenga is het niet om de Tour te winnen, maar wil ik etappes winnen. Dat zullen de overgangsritten worden, want voor de bergetappes ben ik te zwaar. Het is heel mooi, maar voorlopig een droom."

"Onze ploeg heeft wel contact gehad met de ASO. We hebben ook een wildcard ontvangen voor Parijs-Roubaix, maar het fijne weet ik er ook niet van. Dat laat ik ook aan het management van de ploeg over. Normaal gezien zou ik dit jaar alles op de Spelen zetten. Ik zou niet weten waarom ik nu niet beschikbaar te zijn, er is niet veel anders de toen", besluit Van der Poel lachend.

'Zorg ervoor dat ik kapot terugkom van training'

"Ons leven is een beetje quarantaine. We trainen en rusten thuis. Over het algemeen zijn we niet zo sociaal, omdat we veel moeten rusten. Het is een beetje als op stage gaan, maar dan thuis. Ik zit elke dag op de fiets en voor de rest zit ik de hele dag in de zetel met m'n vriendin. Of ik meehelp in het huishouden? Ik zorg er gewoon voor dat ik kapot terugkom van training", lacht Van der Poel wanneer hem wordt gevraagd naar het dagelijks leven van een renner in quarantaine.

Laatste nieuws