Dumoulin: 'Ik heb een hoogtestage nodig om mee te doen voor Tourwinst'

Tom Dumoulin is blij met de nieuwe datum van de Tour de France. Toch is het coronavirus nog lang niet uitgeraasd en is het moeilijk te zeggen of in augustus er sprake kan zijn van een normale Tour de France. Om eventueel mee te doen voor de Tourzege is er wel een voorwaarde: Dumoulin moet in juli op hoogestage.
Dumoulin

"Dat eind juni 'm niet ging worden, zag je wel aankomen", zegt Dumoulin tegen het ANP. "Nu we dit weten kunnen we straks een serieus programma gaan opstellen. Een hoogtestage, dat is het allerbelangrijkste. Als ik in juli niet in de Alpen heb kunnen trainen, ga ik niet meedoen om de eindzege. Ik kan heel gericht trainen. Een voorbereidingskoers zou mooi zijn, maar niet per se nodig. Zonder hoogtestage kan ik nog wel voor de ploeg een goede Tour rijden. Maar het is uitgesloten dat je je drie weken lang meet met de beste klassementsrenners die uit de bergen van bijvoorbeeld Andorra of Colombia komen."

Dumoulin begrijpt dat de Tourorganisatie lang wachtte om de Tour uit te stellen. "Net als bij de Olympische Spelen. Er zijn zo veel belangen aan verbonden. We zitten qua sport in zo'n fragiele situatie. We zijn afhankelijk van sponsoring. Het doorgaan van de Tour is zo belangrijk. Ik ben blij dat er nu een poging wordt gedaan het wielerjaar nog voor een deel te redden. Maar we weten ook: voorlopig bepaalt corona alles."

null

Laatste nieuws