Virtuele Giro en Ronde van Zwitserland pakken uit met startveld vol toppers

De Ronde van Zwiterland en de Giro d'Italia komen, net als de Ronde van Vlaanderen deed, met een virtuele editie. In de Giro wordt van 7 ritten de finale gereden, waarbij ploegen elke rit een andere renner inzetten. In de Ronde van Zwitserland stelt elke ploeg per etappe 3 renners op.
Virtuele Giro en Ronde van Zwitserland pakken uit met startveld vol toppers

Een hoop schoon volk dat aan de start van deze virtuele wedstrijden staat. Bij Jumbo-Visma trekken ze virtueel met onder meer Gesink, Roglic en Kruijswijk naar de Giro. Daarnaast staan Viviani, Bettiol en Trentin op de startlijst. Overigens hoef je niet prof te zijn om deel te nemen, iedereen mag meedoen. Voor dames en recreanten is er een apart klassement. De profs rijden voor een ploegenklassement en de opbrengst gaat uiteindelijk naar het Rode Kruis. Er doen zes wielerploegen mee: Astana, Bahrain-Mclaren, Movistar, Jumbo-Visma, Bardiani CSF en een nationale Italiaanse ploeg. Ook doen er een aantal vedetten uit het verleden mee. Zo stappen Ivan Basso, Stefano Garzelli en Claudio Chiapucci op hun virtuele stalen ros. De virtuele Giro vindt plaats van 18 april tot 10 mei.

De Ronde van Zwitserland, die van 22 tot 26 april onder de naam Swiss 5 verreden wordt, trekt ook een pak grote namen aan. Wereldkampioen Mads Pedersen, Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe, Greg Van Avermaet, Wout Poels en Adam Yates zijn enkele van de toppers die meedoen.

Laatste nieuws