Evenepoel fietst 301 km voor zorgverleners, maar: 'Volgende uitdaging wordt echt zwaar'

Remco Evenepoel heeft gisteren 301 kilometer afgehaspeld. Ten eerste om zichzelf uit te dagen, maar ook om zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. De komende weken heeft de 20-jarige Vlaming meer uitdagingen voor zichzelf op het programma staan weet Sporza.

Evenepoel fietst 301 km voor zorgverleners, maar: 'Volgende uitdaging wordt echt zwaar'

Gisteren zat Evenepoel bijna 10 uur in het zadel en reed 301 kilometers. Een groot deel van die kilometers trok hij op met z'n trainingsmaatje Siebe Roesems. Op de radio, bij Studio Brussel, vertelde Evenepoel dat hij meerdere uitdagingen voor zichzelf op het programma heeft staan. De wind speelde hem gisteren wel parten: "Het werd steeds zwaarder met de wind in mijn gezicht. Maar goed, uiteindelijk is het wel aardig gelukt", vertelt hij. "Het was zelfs vrij moeilijk om alles binnen te krijgen om een hongerklop onderweg te vermijden", vertelt Evenepoel.

De komende periode kunnen we meer van dit soort dingen van Evenepoel verwachten, al zegt hij zelf nog niet precies wat zijn uitdagingen zijn. "Mensen mogen ideetjes opsturen", zegt hij. "Ik zit voor de komende weken al goed wat dat betreft. Wat die uitdagingen zijn, ga ik nog niet verklappen. Ik kan alleen zeggen dat de tweede echt heel zwaar is."

Nieuws
  • Deceuninck-Quick Step