Ducrot niet eens met Dumoulin: 'Effecten zijn discutabel'

Als het aan de UCI ligt worden de vijf monumenten en de grote rondes dit jaar nog verreden, mits het coronavirus dat toelaat. Het gaat hoe dan ook zijn effect hebben op het peloton. Tom Dumoulin stelde al dat een grote ronde winnen onmogelijk is zonder hoogtestage. NOS-commentator Maarten Ducrot heeft daar vraagtekens bij.
Ducrot niet eens met Dumoulin: 'Effecten zijn discutabel'

Op de site van de NOS vertelt Ducrot dat hij verwacht dat het niveau zal nivelleren. "Renners zullen minder hoge pieken kunnen produceren. Er wordt wereldwijd heel verschillend omgegaan met de crisis. De verschillen tussen landen zijn enorm. Sommige renners mogen niet naar buiten en trainen alleen binnen, anderen kunnen wel gewoon trainen en sommigen zelfs op hoogte", stelt hij.

Volgens Ducrot gaat het in drie weken koersen in een grote ronde vooral om de basis die je hebt. Hij verwacht dat Froome en Quintana er zullen staan. Tom Dumoulin gaf al aan dat het zonder hoogtestage zo goed als onmogelijk gaat worden om een grote ronde te winnen. Ducrot twijfelt aan die lezing. "De wetenschappelijke effecten van hoogtestages zijn namelijk heel discutabel, daar zijn de geleerden het nog niet over eens. Zoveel verschillende lichamen, zoveel verschillende effecten", vindt hij. "Zeker na deze crisis. Wat ik al zei, het niveau zal enorm genivelleerd zijn. Maar Dumoulin zal zichzelf na ruim een jaar zonder echte koers wel opnieuw moeten uitvinden, ook omdat hij in een nieuwe ploeg zit."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws