Kittel: 'Nul kans dat de Tour dit najaar wordt verreden'

Voormalig topsprinter en winnaar van 14 Touretappes Marcel Kittel is pessimistisch over de Tourstart van 29 augustus. Hij vindt het idee van een Tourstart in augustus geen gek plan, maar denkt dat de situatie dan nog niet dusdanig is dat er een Tour de France georganiseerd kan worden.
Kittel: 'Nul kans dat de Tour dit najaar wordt verreden'

Kittel legt aan het Franse be IN SPORTS uit waarom hij er zo over denkt. "Het idee van een Tourstart eind augustus is niet verwerpelijk", begint hij. "Het is redelijk om de nodige tijd te nemen en de beste oplossing te vinden. Maar we moeten ons ervan bewust zijn dat, gezien de pandemie, de nieuwe datum alles behalve zeker is."

"Een Tourstart kan alleen wanneer het veilig is voor deelnemers en toeschouwers. Ik ben daar nogal sceptisch over", vervolgt Kittel. "Ik denk dat het, gezien de omstandigheden, echt moeilijk is om een evenement van een dergelijke omvang te organiseren en voorzorgsmaatregelen te nemen."

'Geen kans dat het doorgaat dit najaar'

De voormalig sprinter legt uit waarom hij er zo over denkt: "De Tour is een grootschalig evenement waar veel mensen bij betrokken zijn, in een dichtbevolkt land. Ik hoop dat de beslissing zal worden overwogen. Ik zou graag willen dat de Tour plaatsvindt, maar alleen in goede omstandigheden. Daar is volgens mij geen kans op dit najaar. Veel andere belangrijke evenementen zijn al afgelast. Niemand weet wat er over zes maanden gaat gebeuren, we kunnen alleen maar afwachten hoe het gaat evolueren."

Laatste nieuws