Alvarado ambitieus: 'Giro Rosa staat op verlanglijstje'

Gisteren schoof Ceylin del Carmen Alvarado aan in een Facebook Live sessie van Sporza. De wereldkampioene veldrijden vertelde dat ze ambities heeft op de weg, maar dat de klassiekers dit jaar lastig zijn te combineren met het veldrijden.
Alvarado ambitieus: 'Giro Rosa staat op verlanglijstje'

Eerder werd al geopperd om de veldritten qua starttijd na afloop van de klassiekers te programmeren, maar Alvarado laat weten hier geen fan van te zijn. "Dat vraagt wel een aanpassing. Je stuurt het ritme in de war", vindt ze. "Of ik liever na een wegkoers en dus in de vooravond of avond zou crossen? Neen, zeker niet. Dan liever vroeger op de dag dan later."

Olympische mountainbikewedstrijd en Giro Rosa?

Net als haar ploeggenoot Mathieu van der Poel heeft Alvarado ambities op de weg en op de mountainbike, al geeft ze zelf wel aan weinig ervaring op de weg te hebben. "Dat moet ik nog ontdekken", zegt ze. "Vooral de klimwedstrijden vind ik leuk. En op mijn verlanglijstje staat de koers die door de Vuelta georganiseerd wordt en de Giro Rosa."

"De Olympische mountainbikewedstrijd in Tokio is in mijn gedachten gepasseerd", vertelt ze. "Maar je moet voldoen aan de Olympische normen. Ik weet niet of dat mogelijk is. Ik heb een mail met informatie gekregen, maar heb enkel de grote lijnen gelezen. Als de mogelijkheid er is, dan wil ik er werk van maken."

Laatste nieuws