Franse minister van Sport: "Tour in september lang niet zeker'

Volgens Frans minister van Sport Roxana Maracineanu is het doorgaan van de Tour de France op 29 augustus nog lang niet zeker. Dat vertelde ze in het Eurosport-programma Le Club.
Franse minister van Sport: "Tour in september lang niet zeker'

Vorige week kwam daar dan eindelijk het bericht van een alternatieve wielerkalender, iets wat de wielerwereld enige vorm van houvast geeft, maar volgens Maracineanu is dat nog helemaal niet zeker. Volgens de Française wordt eind augustus erg krap. Ze twijfelt erover of het dan alweer mogelijk is om een groot sportevenement te organiseren.

Op dit moment geldt het verbod op openbare bijeenkomsten in Frankrijk nog tot half juli, maar volgens de minister kan dit makkelijk verlengd worden tot september, of in het ergste geval tot er een vaccin gevonden is. Ze verklaart dat dat niet het einde van de wereld zal zijn. "Het hangt onder meer af van de capaciteit van het Franse gezondheidssysteem", zegt ze. "Als er niet genoeg mondmaskers zijn of als de coronatests zijn gereserveerd voor mensen met symptomen, zoals nu het geval is, dan moet de sport achteraan in de rij aansluiten."

Andere grote sportevenementen in Frankrijk, zoals Roland Garros, zijn ook uitgesteld. Het tennistoernooi zou op 20 september moeten beginnen.

Laatste nieuws