'Strade Bianche op 1 augustus eerste wedstrijd op kalender'

De Belgische omroep RTBF heeft een voorlopige kalender gepresenteerd, die ook al naar de teams gestuurd zou zijn. Ondanks dat de coronapandemie nog steeds wereldwijd woedt en de kans op een opleving, hoopt het internationale wielrennen aan het eind van deze zomer weer op gang te komen.

'Strade Bianche op 1 augustus eerste wedstrijd op kalender'

Tot nu toe staat alleen de datum van de Tour de France vast, mits de situatie dat toelaat natuurlijk. De data voor de Giro en de Vuelta moeten nog worden bevestigd, hoewel was voorgesteld dat deze in oktober en november gaan plaatsvinden. In de voorlopige kalender die RTBF heeft gepubliceerd, begint de Giro in de eerste week van oktober en de Vuelta op 1 november. Sommige klassiekers zullen tegelijk met andere worden gehouden.

Volgens RTBF is de Strade Bianche de opener van het nieuwe seizoen, op 1 augustus en zal Milaan-Sanremo een week later verreden worden. De Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race worden op respectievelijk 30 september, 4 oktober en 10 oktober ingepland. De Vlaamse voorjaarsklassiekers vinden tegelijk met de Giro plaats en de Ronde van Lombardije sluit het klassieke najaar af op 10 oktober.

De directeur van sportevenementen van de provincie Luik, Giovanni Bozzi, herhaalt echter wel dat niets zeker is en dat er op dit moment belangrijkere zaken dan sportevenementen gaande zijn. "Maar als we echt konden kiezen, zouden we begin oktober kiezen, ja", verklaart hij. "We hebben dan geen last van bouwwerkzaamheden en het weer zou niet zo slecht zijn als in oktober."

De kalender volgens RTBF

1 augustus: Strade Bianche

8 augustus: Milaan-San Remo

Tweede week van augustus: Critérium du Dauphiné (vier dagen)

22-23 augustus: Nationale kampioenschappen

29 augustus - 20 september: Tour de France

20-27 september: WK weg

30 september: Waalse Pijl

4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik

3-25 oktober: Giro d'Italia

10 oktober: Amstel Gold Race

11 oktober: Gent-Wevelgem

18 oktober: Ronde van Vlaanderen

25 oktober: Parijs-Roubaix

31 oktober: Ronde van Lombardije

Vanaf 1 november: Vuelta a España

Nieuws
  • Cor Vos