Voorlopig geen datum voor het NK wielrennen

De KNWU heeft in overleg met de organisatie en de provincie Drenthe besloten om voorlopig geen nieuwe datum te plannen voor het NK wielrennen dit jaar. Men doet dit naar aanleiding van de mededeling dat er tot 1 september geen evenementen zijn toegestaan. Tevens is besloten om het NK volgend jaar aan Drenthe toe te wijzen.
Voorlopig geen datum voor het NK wielrennen

“Een NK is pas aan de orde wanneer de gezondheidssituatie in Nederland onder controle is en wanneer de maatschappij weer meer kan functioneren", legt KNWU-directeur Thorwald Veneberg uit. "Mocht de situatie in Nederland zich dusdanig positief ontwikkelen én blijken dat de daarvoor benodigde ruimte op de kalender beschikbaar is, dan wordt er tegen die tijd een afweging gemaakt of een NK mogelijk en wenselijk is om nog dit jaar te organiseren."

De KNWU wil met het eventueel los laten van een NK voor profs ruimte geven aan de organisatoren van internationale wedstrijden die nog met de UCI in overleg zijn om een geschikte datum in het najaar van 2020 te vinden, aldus de bond zelf.

Volgens organisator Thijs Rondhuis leidt de beslissing ook tot verschuivingen op lange termijn. “We waren voor 2021 en 2022 in gesprek over beoogde locaties voor deze nationale titelstrijd. Met de hierbij betrokken gemeenten en provincies gaan we de mogelijkheid bekijken ook deze kampioenschappen een jaar door te schuiven", zegt hij.

Laatste nieuws