Sportwedstrijden mogen na 1 september, wat betekent dat voor de wielersport?

De regering heeft gisteravond bekendgemaakt dat de coronamaatregelen geleidelijk worden afgebouwd, maar wel op een verantwoorde manier. Zo mag er vanaf 11 mei buiten worden gesport en zijn vanaf 1 september alle sporten toegestaan. Welke gevolgen heeft dat voor de wielerwereld?
Sportwedstrijden mogen na 1 september, wat betekent dat voor de wielersport?

Per 1 september mogen sportwedstrijden weer doorgaan, maar dan wel zonder publiek. Dat is een van de versoepelingen die de regering gisteren bekend heeft gemaakt. Dit geldt dus ook voor wielrennen. Dat betekent dat de Boels Ladies Tour, die van 1 tot 6 september gepland staat en de Amstel Gold Race, op 10 oktober, in principe door kunnen gaan. De UCI maakte eerder deze week de nieuwe kalenders voor het profpeloton bekend. Beide koersen staan daar ook op.

Er is echter wel een voorbehoud. Wanneer het virus opnieuw opleeft, kunnen de maatregelen aangescherpt worden.

Vanaf 11 mei buiten sporten

Het is vanaf 11 mei weer toegestaan om buiten te sporten, mits er anderhalve meter afstand wordt gehouden. Je mag dus buiten trainen, maar hou afstand van elkaar. Fietsen in groepen blijft dus voorlopig uit den boze. Ook blijft het advies om thuis te blijven wanneer je gezondheidsklachten hebt.

Massale evenementen mogen pas weer gehouden worden wanneer er een vaccin is. Dat staat in de Kamerbrief die minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft verstuurd. In de brief staat het volgende: "Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen. Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel."

Laatste nieuws