Wedstrijdprogramma renners Jumbo-Visma krijgt vorm

Ploegleider Merijn Zeeman van Jumbo-Visma heeft een tipje van de sluier opgelicht over het wedstrijdprogramma van zijn renners. Volgens Het Nieuwsblad begint de ploeg vanaf 1 juni zich weer op een serieuze manier voor te bereiden op de klassiekers.
Wedstrijdprogramma renners Jumbo-Visma krijgt vorm

Het plan blijft om met de sterkst mogelijke ploeg naar de Tour af te reizen. Dumoulin, Kruijswijk en Roglic, De Plus en Van Aert zijn verzekerd van een plekje in La Grande Boucle, die wanneer de situatie het toelaat, van 29 augustus tot 20 september plaatsvindt. De afgelopen maanden kregen de renners orders om het rustig aan te doen op training en alleen de conditie te onderhouden. Vanaf 1 juni gaat het roer weer om en de focus richting de wedstrijden, vertelt Zeeman. "Vanaf 1 juni beginnen we met de echte opstart naar de rest van het seizoen. De speeltijd is voorbij."

Tom Dumoulin in Gold Race

De aanloop naar de Tour staat nog niet vast. De ploeg geeft de voorkeur aan hoogtestages, maar Zeeman beseft dat dat niet evident is, omdat bijvoorbeeld een renner als Wout van Aert in de maand voor de Tour wedstrijden als de Strade Bianche en Milaan-Sanremo wil rijden. "Omdat er dit seizoen minder gekoerst wordt dan andere jaren, geven we de voorrang aan wedstrijden", vertelt Zeeman. "De kans is groot dat Wout beide wedstrijden rijdt." Het is de bedoeling dat Van Aert na de Tour de klassiekers rijdt.

Voorts meldt Het Nieuwsblad dat de ploeg Tom Dumoulin niet alleen in de Tour, maar ook in de Amstel Gold Race wil uitspelen. Steven Kruijswijk zal naast de Tour allicht ook de Vuelta rijden en Primoz Roglic wil na de Tour zijn kans gaan in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Een combinatie met de Vuelta is dan uitgesloten", aldus Zeeman.

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin
  • Wout van Aert

Laatste nieuws