Amerikaanse wielerbond over racismedebat: 'Wij waren deel van het probleem'

USA Cycling, de Amerikaanse wielerbond, heeft zich in het racismedebat gemengd. Met een statement op Twitter toont de bond zich schuldbewust: "We waren een deel van het probleem", schrijft men.
Amerikaanse wielerbond over racismedebat: 'Wij waren deel van het probleem'

Het is al dagenlang onrustig in Amerika en ook in andere landen wordt gedemonstreerd. Aanleiding van de demonstraties is de dood van George Floyd, een zwarte Amerikaan. Een witte politieman drukte minutenlang zijn knie in de nek van Floyd, waarna Floyd overleefd. Het voorval werd gefilmd, wat zorgde voor een storm aan discussie en demonstraties.

USA Cycling mengt zich in de discussie met een statement op Twitter. "Als leider van de Amerikaanse wielergemeenschap, beseft USA Cycling dat we een deel van het probleem van ongelijkheid en vertegenwoordiging in onze sport waren", schrijft de bond. "Woorden kunnen het verleden niet veranderen, maar we moeten onze positie gebruiken om op te staan en zwarte leden van onze fietsfamilie te omarmen en met ze te fietsen. Dit om voor gelijkheid, transparantie en waardigheid te zorgen.

"Het is een voorrecht om te fietsen, om de straten en paden van dit land te ontdekken. We zijn er trots op om de ambassadeurs van dit voorrecht te zijn. USA Cycling zal haar stem laten horen, als de nationale bond voor een sport die haar integratie blijft verbeteren en noodzakelijke verandering wil stimuleren."

De bond sluit haar statement af met de hashtag #BlackLivesMatter

Laatste nieuws