KNWU zoekt naar datum NK tijdrijden dit jaar

De KNWU gaat samen met organisator Jansen Event Sportmanagement op zoek naar een datum voor het NK tijdrijden dit jaar. Binnenkort hoopt men met een concrete datum te komen. Het enige wat nu zeker is dat het kampioenschap na 1 september plaatsvindt.
KNWU zoekt naar datum NK tijdrijden dit jaar

Het organisatiebureau heeft goede hoop in samenspraak met de gemeente, de betrokken veiligheidsregio en de KNWU binnenkort een datum voor het kampioenschap van dit jaar te kunnen presenteren.  “De organisatie is met de gemeente Emmen in gesprek om een geschikte datum te vinden. Uiteraard zijn we hierbij in grote mate afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen”, zegt organisator Wim Jansen daar over.

Daarnaast zijn beide partijen ook tot een overeenkomst voor de komende drie jaren gekomen. Het organisatiebureau organiseert dit jaar alleen een NK voor de elite-mannen en -vrouwen. Komende jaren wordt het NK ook georganiseerd voor nieuwelingen en junioren.

“We zijn als KNWU blij, juist in deze voor organisatoren lastige tijden, een langdurige overeenkomst aan te kunnen gaan", zegt manager wegsport van de KNWU, Henk van Beusekom. "We hechten veel waarde aan de discipline tijdrijden, waarin de Nederlandse wielrenners zeer succesvol waren de afgelopen jaren, en zien dit evenement nu voor langere tijd gewaarborgd. We gaan proberen het NK tijdrijden de komende jaren samen tot een succes te maken.”

Laatste nieuws