Bruyneel: 'Hoe kan iemand als Madiot Armstrong en mij nou veroordelen?'

Johan Bruyneel is klaar met de aanhoudende hypocrisie in de wielerwereld. Het stoort de voormalige ploegbaas met name dat de Franse ploegleiders van de oude stempel geen mogelijkheid onbenut laten om hem en Lance Armstrong te veroordelen, terwijl ze, in Bruyneels ogen, geen haar beter zijn.
Bruyneel

,,Het is vooral de hypocrisie die het meest pijn heeft gedaan. Als ik sommige ex-collega's bezig hoor op televisie, denk ik: doe wat je wilt, maar zwijg vooral over doping. Neem nu ploegleiders Marc Madiot, Vincent Lavenu en Jean-René Bernaudeau - de éminences grises van het Franse wielrennen. Zij blijven me afrekenen op mijn verleden, maar wat zij hebben uitgespookt, is zogezegd vergeven", aldus Bruyneel in het Belgische tijdschrift HUMO.

'Madiot pakte de spuit'

Over Madiot, die momenteel ploegleider is bij Groupama-FDJ, wil Bruyneel nog iets kwijt ,,Ik reed mijn eerste buitenlandse rondje als tweedejaars prof. Ik hing helemaal uitgewrongen tussen de volgwagens, maar deed alles om die ronde uit te rijden. De dopingcontrole gebeurde via loting, die ze halverwege de koers bekendmaakten via Radio Tour. Madiot liet zich afzakken tot aan de volgwagen, hoorde dat hij er niet bij was, rolde zijn mouw op en zette zich een spuit, zoals ze dat zo mooi zeiden, in zijn bovenarm. Hij is naar voren gereden, en is niet meer van kop af gekomen. Dat beeld is me mijn hele leven bijgebleven. En dat zijn dus de mannen die mij en Lance blijven veroordelen.”

Laatste nieuws