Van Vleuten wil nog twee jaar door: 'Ben benaderd door andere ploegen'

Het is niet zeker dat Annemiek van Vleuten volgend jaar nog voor Mitchelton-Scott koerst. De wereldkampioene vertelt in Crotcast, de podcast van Maarten Ducrot, dat ze benaderd is door andere ploegen.
Van Vleuten wil nog twee jaar door: 'Ben benaderd door andere ploegen'

"Het is geen geheim dat mijn ploeg in zwaar weer zit", vertelt de wereldkampioene over de financiële situatie bij Mitchelton-Scott, waar renners en rensters hebben 70% van hun loon ingeleverd. "Ik ben benaderd door andere ploegen."

Van Vleuten, die dit jaar 38 wordt, wil nog zeker twee jaar doorgaan vertelt ze. "Het plan was om na de Olympische Spelen nog een seizoen door te gaan, omdat ik na de Spelen nog lekker een jaar wil koersen. In zo'n Olympisch jaar ligt alles onder een vergrootglas en draait alles om die ene wedstrijd. Het plan om na de Spelen door te gaan is nu dus een jaartje opgeschoven."

'Eigen programma invullen'

Van Vleuten vertelt dat ze het liefst bij Mitchelton-Scott blijft, een ploeg waar ze zich naar eigen zeggen erg thuis voelt. "Het is altijd een risico om te verkassen", legt ze uit. "Een andere ploeg moet wel van goeden huize komen. Ik hoef de laatste jaren van mijn carrière niet te cashen. Ik wil vooral genieten en de vrijheid hebben om bijvoorbeeld een trip naar Colombia te maken en mijn eigen programma een beetje in te vullen."

Van Vleuten reed dit jaar één wedstrijd, die ze ook won: Omloop Het Nieuwsblad

Laatste nieuws