HomeNieuwsCampenaerts sliep 3 weken in hoogtetent: 'Zou moeten voelen als renner die...

Campenaerts sliep 3 weken in hoogtetent: ‘Zou moeten voelen als renner die epo nam’

Victor Campenaerts doet er alles aan om op niveau te zijn wanneer het seizoen weer losbarst. De houder van het werelduurrecord sliep in een hoogtetent die afgesteld stond op 4.700 meter. "Medisch gezien de hoogte waarop je net niet stilaan begint dood te gaan", vertelt hij aan Sporza.

“Ik ben momenteel heel goed in vorm”, vertelt Campenaerts. “Als ze morgen het BK tijdrijden organiseren, zou ik dat ook niet slecht vinden.” Campenaerts legt uit dat hij zich aan het klaarstomen is voor de zomer en dat de tijdritkampioenschappen en de Giro d'Italia (die drie tijdritten telt) zijn grote doelen zijn.

De verklaring waarom Campenaerts zich zo goed voelt, is de hoogtetent waarin hij al drie weken geslapen heeft. Campenaerts vertelt dat hij de tent op maar liefst 4.700 meter hoogte heeft ingesteld. “Dat is de hoogte waarop je je lichaam extreem trieert om rode bloedcellen aan te maken en je toch nog voldoende energie hebt om dat te doen”, legt hij uit. “Ik heb drie weken in die tent geslapen. Trainen kan je dan nauwelijks. Ik denk dat ik tijdens mijn eerste sessie twee maanden geleden minder dan 8 uur per weer fietste.”

Toch wegen de voordelen volgens Campenaerts op tegen de verminderde trainingsarbeid. “Na die weken in een hoogtetent ben je supersterk. Doordat je zoveel rode bloedcellen hebt aangemaakt, zou je je moeten kunnen voelen zoals een renner die epo nam. Alleen heb ik drie weken lang amper gefietst, terwijl een renner die epo nam wel drie weken hard heeft gefietst.”

Campenaerts noemt het een geslaagd project. Hij vertelt dat hij deze week opnieuw begonnen is met een sessie, maar dan om iets minder extreme hoogte. “Zo wil ik het laatste trainingsblok richting het seizoen met een ongezien hoog hematocriet aanvatten”, klinkt het.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...