Milaan-Sanremo dan toch op 8 augustus, Lombardije naar de 15e

Milaan-Sanremo vindt dan toch plaats op 8 augustus, waardoor de Ronde van Lombardije een week later, op 15 augustus, verreden wordt. Dat verklaart Renato Di Rocco, voorzitter van de Italiaanse wielerbond, tegenover Il Messaggero. Er was sprake van dat Milaan-Sanremo op 15 augustus verreden zou worden, maar dat voorstel kreeg de nodige kritiek.
Milaan-Sanremo dan toch op 8 augustus, Lombardije naar de 15e

Het begon een beetje op een soap te lijken. Milaan-Sanremo was voorzien voor 8 augustus en de Ronde van Lombardije op 31 oktober. Het organiserende RCS stelde echter voor om La Primavera op 22 augustus te organiseren, maar daar stak de UCI een stokje voor. Op 22 augustus worden de nationale kampioenschappen namelijk verreden.

Daarom werd 15 augustus als nieuwe datum geopperd. Echter, dat valt dan weer samen met de nationale feestdag van Italie. De lokale autoriteiten van Sanremo waren dan ook not amused en de burgemeester van de stad trok fel van leer. Nu komt men dus met de huidige oplossing; Milaan-Sanremo toch naar 8 augustus en de Ronde van Lombardije op 15 augustus. Dat houdt wel in dat laatstgenoemde wedstrijd op de voorlaatste dag van het Critérium du Dauphiné wordt verreden.

"Sanremo op 8 augustus en Lombardije op 15 augustus is een prima compromis", stelt Di Rocco. "Hoewel het leuk zou zijn om veel vakantiegangers aan de Rivièra langs de kant van de weg te zien applaudisseren. In een moeilijke periode als deze moeten we op de beste manier beginnen en de belangrijkste races door te laten gaan."

Laatste nieuws