Kersvers Sloveens kampioen Primoz Roglic: 'Ben zeker nog niet in topvorm'

Gisteren werd Primoz Roglic voor het eerst in zijn carrière kampioen van zijn land. De kopman van Jumbo-Visma versloeg Tadej Pogacar op de steile slotklim in de eerste grote UCI-wedstrijd sinds het coronavirus de wielerwereld lamlegde. Volgende week rijdt Roglic het Sloveens tijdritkampioenschap.
Kersvers Sloveens kampioen Primoz Roglic: 'Ben zeker nog niet in topvorm'

"Het is prachtig dat de situatie nu zo goed is dat we eindelijk weer kunnen koersen en kunnen doen waar we goed in zijn. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik meteen de nationale titel heb kunnen pakken", vertelt Roglic op de website van Jumbo-Visma. "Het was een zware wedstrijd met een heel zware slotklim. Gezien het voorjaar was Tadej de favoriet en het was zeker niet gemakkelijk om hem te kloppen. Ik had de klim goed verkend, dus ik wist waar ik mijn slag moest slaan. Dat ik hier meteen de overwinning pak in mijn eerste koers van het seizoen, voelt heel erg goed. Ik ben zeker nog niet in topvorm, maar ik kijk al uit naar de komende koersen. Ik wil ook het team bedanken dat ze de moeite hebben genomen om mij in Slovenië te begeleiden. Dat betekent veel voor me."

Roglic is dit jaar één van de kopmannen van Jumbo-Visma in de Tour de France. Via de Tour de l'Ain en het Critérium du Dauphiné bereidt de Sloveen zich voor op La Grande Boucle.

  • Team Jumbo-Visma
  • Primož Roglič

Laatste nieuws