HomeNieuwsSoap Manuela Fundación blijft voortduren: 'Shayne Bannan neemt telefoon niet op'

Soap Manuela Fundación blijft voortduren: ‘Shayne Bannan neemt telefoon niet op’

Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan het verhaal tussen Manuela Fundación en Mitchelton-Scott. Stefano Garzelli vertelt dat de stichting er alles aan gelegen is om in de wielersport te geraken, maar dat hij Gerry Ryan en Shayne Bannan niet kan bereiken. "Bannan neemt de telefoon niet op."

Hoe zat het ook alweer? Mitchelton-Scott kwam zo'n twee weken geleden met het bericht dat ze met de Spaanse non-profitstichting Manuela Fundación een nieuwe sponsor hadden gevonden. Een week later bleek dat dan weer niet door te gaan, iets waar Stefano Garzelli, die verbonden is aan de stichting, niets van snapte. De Italiaan stelt dat de Manuela Fundación de contracten, voertuigen en de gehele structuur van Mitchelton-Scott (minus de UCI-licentie) heeft gekocht.

Tegen A la Cola del Peloton, een Spaanse podcast, vertelt Garzelli dat hij afgelopen zondag met Francisco Huertas, voorzitter van de stichting, heeft gesproken. “Op dit moment is het belangrijkste dat Huertas en Gerry Ryan, die de licentie van Mitchelton-Scott bezit, elkaar spreken.”

Garzelli stelt dat Manuela Fundación niet met Ryan heeft onderhandeld, maar met Shayne Bannan. Bannan is eigenaar van New Global Cycling Services (het bedrijf dat eigenaar is van Mitchelton-Scott) en dat bedrijf is volgens Garzelli door Manuela Fundación overgenomen. “We hebben Bannan niet gesproken omdat hij de telefoon niet opneemt. We konden niet langer wachten, dus besloten we om rechtstreeks met Ryan te praten en te proberen om tot een akkoord te komen. We willen proberen om op een of andere manier tot een akkoord te komen”, stelt de oud-winnaar van de Giro d'Italia.

“We willen dat het team als Manuela Fundación deelneemt aan de Ronde van Burgos. We begrijpen niet waarom we ons moeten terugtrekken met een contract dat door twee partijen is ondertekend en waarin staat dat het team sinds 5 juni eigendom is van Francisco Huertas.”, gaat Garzelli verder. “Ik heb bovendien al gesproken met enkele belangrijke aanwinsten voor volgend jaar.”

‘Na een paar dagen alles veranderd’

Garzelli is naar eigen zeggen half mei benaderd door Manuela Fundación omdat men vanaf 2021 toe wil treden tot de WorldTour. “Ik nam contact op met Mitchelton-Scott en andere teams, maar voor mij was Mitchelton het team met de beste structuur. Ze stelden voor om zich in 2020 als sponsor te verdienen en in 2021 als teameigenaren, dan ook met een Spaanse licentie. Na 25 dagen onderhandelen bereikten we een overeenkomst met Shayne Bannan”, legt hij uit. “We waren er op het moment van tekenen ervan overtuigd dat alles in orde was. Gerry Ryan kwam met het persbericht, maar een paar dagen was alles veranderd.”

Volgens Garzelli stuur men de UCI een update over de status. “Het tenue is goedgekeurd. Ze stuurden ons en Mitchelton deze week een mail met de mededeling dat we het tenue voor de Giro d'Italia moesten wijzigen omdat deze te roze is. De UCI is zich bewust van de situatie.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Video | Niet over het hoofd te zien: EF Education-zuurstokken op zuurstoktijdritfietsen

Bij EF Education-EasyPost mogen ze graag een beetje shockeren. De 'hipsterploeg' deed dat in...

Tour de France | Hoeveel verdien je met een etappezege, de eindzege en alle andere klassementen?

Gele trui Hoewel Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard het voor het geld niet...

Dit zijn de 10 Nederlanders die in de Tour de France starten (en wat wij van ze verwachten)

Na een Giro vol Nederlands succes en met ook heel veel Nederlanders aan de...

Meer zoals dit

Tour de France | Hoeveel verdien je met een etappezege, de eindzege en alle andere klassementen?

Gele trui Hoewel Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard het voor het geld niet...

Interessante Tour-weetjes! Aantal debutanten, nationaliteiten en renners die al eens wonnen in de Tour

Debutanten Tour de France 40 renners maken hun debuut komende Tour de France. Daaronder een...

Stefan Küng spreekt zich uit: ‘Ik hoop dat Bahrain vervolgd wordt of dat de politie zich verontschuldigt’

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat de politie in de week...