Mogelijk toch NK wielrennen eind augustus

De mogelijkheid bestaat dat het NK wielrennen dit jaar toch eind augustus wordt verreden. KNWU-directeur Thorwald Veneberg vertelde dat gisteravond op het voorjaarscongres van de nationale wielerbond.
Mogelijk toch NK wielrennen eind augustus

Omdat de landelijke coronarichtlijnen flink versoepeld zijn, verwacht de KNWU dat ze het NK binnen twee maanden kunnen organiseren. In eerste instantie stond het NK, dat rondom de VAM-berg in Drenthe plaatsvindt, gepland in het afgelopen weekend. Totdat de corona-pandemie roet in het eten gooide. In verband met de coronamaatregelen en de drukke UCI-kalender in het najaar werd er instantie besloten om geen NK te organiseren, maar nu de maatregelen fors zijn versoepeld, wil de KNWU toch een NK organiseren en wel in augustus.

Het grootste probleem is hoe er omgegaan moet worden met de toeschouwers. Men weet nu nog niet hoe dat geregeld moet worden. Waarschijnlijk gaan veiligheidsregio's bij evenementen met meer dan 250 toeschouwers de handhaving bij de organisatie van het betreffende evenement leggen. Overigens er voor het NK tijdrijden al wel een nieuwe datum. Die wedstrijd vindt plaats op 7 oktober, in Emmen. Momenteel zijn Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes Nederlands kampioen.

Laatste nieuws