Deelnemers Tour de France mogen misschien toch deelnemen aan WK tijdrijden

Dit jaar valt het WK tijdrijden samen met de slotetappe van de Tour de France. Het gevolg is dat een aantal tijdrittoppers hoogstwaarschijnlijk het WK moeten missen. De organisatie van de Tour gaat in overleg met de organisatie, zodat renners uit de Tour kunnen stappen om het WK tijdrijden te rijden.
Deelnemers Tour de France mogen misschien toch deelnemen aan WK tijdrijden

Volgens de reglementen van de UCI mag een renner, wanneer hij een etappekoers verlaat, zonder toestemming van de organisator van die wedstrijd niet van start gaan in een andere wedstrijd, zolang die eerste wedstrijd bezig is. Dat betekent dus dat afstappen in de Tour de France om het WK tijdrijden te rijden in geen zin heeft.

Een oplossing voor dit probleem is simpel: Tourorganisator ASO geeft renners die het WK willen rijden toestemming om dat te doen. Om dat te regelen, komen de UCI en ASO binnenkort bij elkaar om hierover te overleggen, zo meldt WielerFlits.

Voor klassementsrenners biedt deze oplossing geen uitkomst. Zij zullen een goed klassement in de Tour de France niet opgeven voor een WK tijdrijden. Maar voor tijdritspecialisten die de Tour rijden zou het wel uitkomst bieden. In de Tour staat dit jaar één tijdrit op het programma, een klimtijdrit met finish op La Planche des Belles Filles. Deze tijdrit vindt een dag voor de WK-tijdrit plaats en is dus wellicht lastig te combineren.

Laatste nieuws