Di Luca over hedendaags wielrennen: 'Saai en voorspelbaar'

Danilo di Luca is geen liefhebber van het moderne wielrennen. De voormalig wielrenner, die tegenwoordig fietsenmaker is, vertelt dat in een gesprek met Tuttobiciweb.
Di Luca over hedendaags wielrennen: 'Saai en voorspelbaar'

"Ik vind het niet leuk", vertelt Di Luca. "Het is saai en voorspelbaar. Van wie ik wel geniet? Valverde, de laatste van mijn generatie en Nibali." Di Luca werkt tegenwoordig als fietsenmaker. Iets wat hij met plezier doet. "Ik realiseerde mijn droom, als wielrenner en vandaag doe ik nog steeds wat ik leuk vind", zegt hij.

Di Luca is voor het leven geschorst. "Iedereen maakt fouten en moet daar voor boeten", zegt hij daarover. "Ik boet daar ook voor, maar je kunt je fouten herstellen en mijn excuses aanbieden is nooit een probleem geweest."

Di Luca was prof van 1999 tot en met 2013. Hij won onder meer de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije en de Giro d'Italia. In 2008 testte hij tijdens de Giro positief op CERA, waardoor hij tot oktober 2010 geschorst werd. In 2013 liep hij weer tegen de lamp, waardoor hij uiteindelijk voor het leven geschorst werd.

Laatste nieuws