Oomen: 'Je kunt wel concluderen dat ik zal vertrekken bij Sunweb'

Sam Oomen is bezig aan zijn laatste periode als renner bij Sunweb. Eerder al werd gemeld dat hij zou vertrekken naar Jumbo-Visma, maar dat nieuws is nog niet officieel, volgens de UCI-regels mag dat pas per 1 augustus gecommuniceerd worden. Tegen NuSport is Oomen duidelijk: hij vertrekt.

Oomen: 'Je kunt wel concluderen dat ik zal vertrekken bij Sunweb'
  • Team DSM Team DSM
  • Sam Oomen Sam Oomen

Oomen moet bij Jumbo-Visma de opvolger worden van Laurens De Plus, die naar verluidt naar INEOS vertrekt. Dit nieuws kan pas op 1 augustus bevestigd worden, maar Oomen kan al wel vertellen dat hij vertrekt bij Sunweb. "De ploeg heeft zelf gecommuniceerd dat ik geen nieuwe aanbieding heb gekregen. Dus je kunt wel concluderen dat ik zal vertrekken bij Team Sunweb", stelt hij.

Als een mafkees rondfietsen in Tilburg

Oomen maakt dit jaar zijn comeback na een zware operatie en blessureleed. Voor de renner zelf is het een vraagteken hoe hij er fysiek voorstaat: "Ik heb stevige trainingen gedaan in de coronaperiode en dat ging naar tevredenheid, maar als een mafkees rondfietsen in Tilburg en omgeving staat in schril contrast met een zware bergrit in een koers", vertelt hij. "Het is ontzettend lastig dat ik geen echte bevestiging heb van hoe ik ervoor sta. Ik heb wel de bevestiging gekregen dat mijn basis weer in orde is. Want zoals ik de afgelopen maanden getraind heb, heb ik nog nooit thuis getraind. Maar dat moest ook wel. En een rondje Berg en Dal is toch wat anders dan een Alpencol. Gelukkig ga ik donderdag op hoogtestage en voor het eerst in maanden echt bergop fietsen."

Giro d'Italia in plaats van Tour de France

Oomen rijdt dit jaar, enigszins verrassend de Giro d'Italia, maar volgens hem is daar wel wat voor te zeggen. Volgens zijn ploeg past de Giro, die hij zelf een mooie wedstrijd noemt, beter bij zijn mogelijkheden en met het herstel van zijn blessures in het achterhoofd vindt Oomen het geen verkeerde keuze. "De Tour is nu een van de eerste wedstrijden van het seizoen, terwijl hij normaal natuurlijk pas halverwege het jaar zou zijn. En het is ook de meest stressvolle wedstrijd, met het beste deelnemersveld. Daarom valt er wel wat voor te zeggen om dit jaar de Giro te rijden, zeker met het team dat we daar hebben", vindt Oomen.

Toch vindt Oomen het 'heel jammer' dat hij geen Tour de France rijdt. "Ik weet niet waar het mee te maken heeft", vertelt hij aan De Telegraaf. "Maar nu ik alles heb laten bezinken: het is heel jammer dat ik geen Tour de France rijd."

Nieuws
  • Cor Vos