Wout van Aert maakt trainingsweek van meer dan 1.000 kilometer

Wout van Aert heeft er in voorbereiding op het 'nieuwe' seizoen een pittige trainingsweek opzitten. Op Twitter liet de renner van Jumbo-Visma zien dat hij in een week tijd meer dan 1.000 kilometers afhaspelde. Goed voor bijna 33 uren trainingsarbeid.

Wout van Aert maakt trainingsweek van meer dan 1.000 kilometer
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Wout van Aert Wout van Aert

Van Aert reisde af naar het Spaanse Girona om eens flink te trainen. Op Twitter liet hij zien wat hij de afgelopen dagen gedaan heeft. Maar liefst 1.010 kilometers haspelde hij af. Dat komt neer op zo'n 144 kilometers per dag gemiddeld. Van Aert zat gemiddeld een kleine 5 uur per dag in het zadel.

De drievoudig wereldkampioen veldrijden trapt zijn seizoen op 1 augustus af in Toscane, waar hij de Strade Bianche rijdt. De afgelopen twee jaar werd hij in die koers telkens derde. Van Aert rijdt dit jaar ook de Tour de France en gaat nu met zijn ploegmaats die ook de Tour rijden op hoogtestage in het Franse Tignes.

Paniekweekske?

Is Van Aert goed bezig of had hij achterstallig onderhoud te doen qua training? Deceuninck-Quick Step-renner Stijn Steels vraagt het zich hardop af, maar volgens Van Aert hoeft hij zich geen zorgen te maken.

Nieuws
  • Cor Vos