Lars van der Haar over corona: 'Merk dat ik geen blijvende schade heb opgelopen'

Lars van der Haar raakte dit voorjaar besmet met het coronavirus en kon daardoor zes weken niet fietsen. Het was flink schrikken voor de 28-jarige veldrijder, maar inmiddels is hij weer hersteld. Tegen Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij geen blijvende schade heeft opgelopen.
Lars van der Haar over corona: 'Merk dat ik geen blijvende schade heb opgelopen'

Van der Haar besloot om na het veldritseizoen om met een paar vrienden op wintersportvakantie te gaan in Gerlos, Oostenrijk. Anderhalve week later, toen hij weer thuis was, begon hij zich ziek te voelen. "Ik werd snel moe, maar ik dacht dat het was omdat ik weer was beginnen te trainen", vertelt hij in de Belgische krant. "Ik had ook last aan mijn longen, ook een gevolg van het fietsen na een lange rustperiode, dacht ik. Maar toen begon ik hoge koorts te ontwikkelen en ook bij normaal ademhalen voelde ik mijn longen branden. Toen wist ik: dit zou wel eens corona kunnen zijn."

Op dat moment, in maart, begon het virus in Nederland te pieken. Van der Haar wilde zich laten testen, maar zijn arts vond thuisisolatie voldoende. De 28-jarige renner van Telenet Baloise Lions vertelt dat hij maar drie dagen koorts had. "Toch had ik twee weken pijn aan de longen en op een bepaald moment merkte ik dat ook mijn reuk- en smaakzin weg waren."

In totaal heeft Van der Haar zes weken niet gefietst. Hij bouwde het rustig op en trainde twee weken niet langer dan twee uur achter elkaar, op lage intensiteit. Dit om te zorgen dat zijn longen tijd kregen om te herstellen. Twee weken geleden liet Van der Haar zich testen in België en toen pas kreeg hij de bevestiging dat hij corona had. "Ik had flink wat antistoffen in m'n bloed. We hebben het dus goed aangepakt, want indien ik te snel weer hard zou gaan trainen, had ik blijvende long- of hartschade kunnen oplopen."

Van der Haar vertelt verder dat hij toen hij ziek was al buiten adem was als hij een trap op moest lopen, maar dat hij inmiddels merkt dat hij geen schade heeft opgelopen. Hij zal klaar zijn voor het veldritseizoen.

Laatste nieuws