Jumbo-Visma verkent vandaag tijdrit Planche des Belles Filles

De renners van Jumbo-Visma verkennen vandaag de Tour tijdrit met finish op de Planche des Belles Filles, zo blijkt uit een tweet van ploegleider Merijn Zeeman. Na de verkenning reist de ploeg door naar Tignes voor een hoogtestage.
Jumbo-Visma verkent vandaag tijdrit Planche des Belles Filles

Dit jaar heeft de Tour slechts 36 tijdritkilometers, maar op de voorlaatste dag wordt de tijdrit naar La Planche des Belles Filles wellicht doorslaggevend voor het eindpodium. Bij Jumbo-Visma laten ze niets aan het toeval over, vandaar dat ze onderweg naar een hoogtestage in Tignes de rit verkennen.

De ploeg reist in verband met het coronavirus met de auto naar Tignes. Half augustus trekt de ploeg wederom naar Frankrijk en met nagenoeg dezelfde formatie staat de ploeg aan de start van de Tour de l'Ain en het Critérium du Dauphiné. "We willen graag een soort bubbel creëren door de Tourploeg voor een groot gedeelte samen te laten koersen en trainen", vertelt trainer Mathieu Heijboer. "Vorig jaar zijn we voor het eerst naar Tignes geweest in aanloop naar de Tour de France. Dat is ons ontzettend goed bevallen. Daarom hebben we er weer voor gekozen om in Tignes onze voorbereiding te doen."

Optimale vorm in augustus

Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, George Bennett, Robert Gesink, Sepp Kuss, Wout van Aert, Tony Martin en Mike Teunissen zijn de renners die aanwezig zijn op het trainingskamp in Tignes.

Volgens Heijboer hebben de renners voor aanvang van het trainingskamp een goede conditie. "Alle renners zijn door blijven trainen met hun trainers", vertelt hij. "Ze zijn op een professionele manier fit gebleven. We weten dat iedereen er goed voor staat. We vertrekken met veel vertrouwen naar het trainingskamp om ervoor te zorgen dat we met een optimale vorm de maand augustus ingaan."

Wie traint waar?

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws