Benoot: 'De cijfers wijzen in de juiste richting'

Tiesj Benoot verkeerde in maart in topvorm. De Belg werd tweede in Parijs-Nice en was klaar om toe te slaan in het voorjaar. Het coronavirus besliste echter anders.
Benoot

Wat betreft zijn vorm op dit moment is Benoot enigszins terughoudend. "Mijn kansen voor Strade Bianche kan ik echt niet inschatten", vertelt hij tegen Sporza. "Het voelt een beetje alsof het opnieuw het openingsweekend is. Spannend. Ik hoop dat ik kan meedoen voor het podium. Voor winst moet alles samenvallen, maar het zou dom zijn om nu al te zeggen dat het er niet inzit. Ik heb een goede ploeg en heb echt zin om te koersen. Ik voel me goed, maar ik verwacht niets."

Bij Team Sunweb gaan ze ver wat betreft coronamaatregelen. "We zijn opgedeeld in bubbels. Ik zat samen met de Tour-ploeg in een bubbel die ook Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Dauphiné rijdt. We zaten apart aan tafel en sliepen alleen op de kamer. Elke bubbel had een ploegleider en verzorger. Na een training mocht de mecanicien onze fiets niet ontsmetten, dat moest de verzorger doen. Het is best bijzonder allemaal."

Laatste nieuws